CHILI SIN CARNE   

MET  POMPOEN, WORTEL EN PAPRIKA




  












 
tijd

20 minuten



ingrediënten voor 1 pan


1 ui
1 teen knoflook
1/2 pompoen
1 paprika
1 middelgrote wortel

2 tl komijnpoeder
2 tl gerookte paprikapoeder
2 tl cacao
1 tl kaneel
1/2 tl cayennepeper
2 el chipotle peper in adobo saus of chipotle saus

400 gr kidney bonen
400 gr zwarte bonen
800 gr tomaten uit blik
sap van 1 limoen
handje koriander
Zout en peper


Lekker met rijst, maar ook met een stuk brood als lunch.


Je kan feta of yoghurt
toevoegen als garnering



recept


Zorg eerst voor een goede mise-en-place. Snipper de ui, hak het teentje knoflook fijn, schil en snijd de halve pompoen in blokjes. Snijd vervolgens de paprika in stukken, deze mogen grof zijn. Doe hetzelfde met de wortel.













energie

︎ ︎ ︎




Fruit de ui in een pan met een dikke bodem tot de ui glazig is. Voeg dan de knoflook toe en bak 30 seconde. Voeg dan de pompoen, paprika en de wortel toe. 

Bak het geheel 5 minuten en schep regelmatig om. Voeg dan de  2 tl komijnpoeder, 2 tl  gerookte paprikapoeder, 2 tl cacao, 1/2 tl cayennepeper en 1 tl kaneel toe. Bak al roerend 1 minuut. Voeg dan de 2 el chipotle peper toe. 

Schep om en voeg na 2 minuten de 400 gr kidney bonen, 400 gr zwarte bonen en 800 gr tomaten uit blik toe. Roer goed door en laat het geheel pruttelen tot de groentes gaar zijn. Wanneer alles gaar is voeg je de sap van 1 limoen toe. Proef of de verhoudingen voor jou goed zijn, je kan om het nog rokeriger te maken wat meer chipotle peper en gerookte paprikapoeder toevoegen. Of om de smaak wat dieper te maken wat meer cacao. 

Kook ondertussen, als je wilt, de rijst. En snijd de koriander fijn.


Serveer met de koriander en eventueel feta of yoghurt.