HALLOUMI SALADE

                        MET MANGO EN PISTACHE






 
tijd
30 minuten
Of 15/20 minuten, als de paprika al is gegrild

ingrediënten voor 1 persoon


Ingrediënten
1 rode paprika (of als je geen zin hebt om de paprika zelf te grillen, een gegrilde paprika uit pot)
1/3 halloumi kaas
Handje gepelde ongezouten pistache nootjes
Flinke hand munt
Sap van een halve citroen
¼ mango
½ rode peper
Handje koriander
½ avocado
100 gr spinazie
Olie
Peper
Zout


recept


Om zelf de paprika te roosteren: Verwarm de oven op 200 graden. Smeer de paprika in zijn geheel in met olie en gril de paprika 30 minuten in de oven, totdat de buitenkant een beetje geblakerd is en de paprika zacht is. Keer regelmatig om. Als de paprika klaar is, mag deze in reepjes worden gesneden.


Snijd de 1/4 mango in stukjes en hak de halve rode peper fijn. Snijd vervolgens de halve avocado in blokjes en hak het handje koriander fijn. 


 
energie
︎︎︎




Snijd de halloumi in plakjes van ongeveer een halve cm. Verwarm een grillpan en besmeer deze met een beetje olijfolie. Bak de plakken per kant 2-3 minuten bruin. Truc: heb je geen grillpan? Een tosti-ijzer werkt prima, hou wel de klep open anders kan het vocht uit de halloumi niet weg.

Doe het handje pistachenootjes, ¾ hand munt en ¾ van het sap van een halve citroen met een scheutje olie en een beetje peper en zout in een blender of keukenmachine. Mix grof, totdat het een geheel wordt, maar niet dat het echt een sausje wordt. Er mogen nog wel stukken van de pistache in zitten.


Doe 1/4 mango, de avocado, de stukjes rode peper en een half handje koriander in een kom en mix goed.

Leg de spinazie op het bord. Leg dan de helft van de gegrilde paprika in reepjes erover heen. Vervolgens mag de mangomix er overheen en leg daarover de gegrilde halloumi stukjes. Verdeel de dressing over de salade en garneer met de overgebleven munt en koriander. Druppel de rest van het citroensap eroverheen.

Voeg naar smaak peper en zout toe, de halloumi kan heel zout zijn dus proef eerst even.