KIKKERERWTENSTOOF
![]()
MET AUBERGINE

tijd
25 minuten
ingrediënten voor 1 pan
1 ui
1 teentje knoflook
400 gram kikkerwten uit blik
1 ½ theel komijn
1 ½ theel paprikapoeder
½ theel cayennepeper
1 glaasje rode wijn
1 aubergine
400 gr spinazie
1 blik tomatenblokjes
Koriander
Zout en peper
Serveer met brood of rijst
recept
Snipper de ui en hak het teentje knoflook fijn. Snijd de aubergine in blokjes en zet nog eventjes apart.
25 minuten
ingrediënten voor 1 pan
1 ui
1 teentje knoflook
400 gram kikkerwten uit blik
1 ½ theel komijn
1 ½ theel paprikapoeder
½ theel cayennepeper
1 glaasje rode wijn
1 aubergine
400 gr spinazie
1 blik tomatenblokjes
Koriander
Zout en peper
Serveer met brood of rijst
recept
Snipper de ui en hak het teentje knoflook fijn. Snijd de aubergine in blokjes en zet nog eventjes apart.
energie
︎ ︎ ︎
Kook wanneer nodig de rijst zoals op de verpakking beschreven staat.
Verhit een pan met olie en bak de ui tot glazig. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken.
Voeg de knoflook, kikkererwten, komijn, paprikapoeder en cayennepeper toe. Bak het geheel 3 minuten, roer regelmatig.
Voeg een waterglaasje rode wijn toe en laat het inkoken. Voeg dan de aubergine en de spinazie toe en bak 2 minuten, voeg dan de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten pruttelen.
Garneer met koriander.
︎ ︎ ︎
Kook wanneer nodig de rijst zoals op de verpakking beschreven staat.
Verhit een pan met olie en bak de ui tot glazig. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken.
Voeg de knoflook, kikkererwten, komijn, paprikapoeder en cayennepeper toe. Bak het geheel 3 minuten, roer regelmatig.
Voeg een waterglaasje rode wijn toe en laat het inkoken. Voeg dan de aubergine en de spinazie toe en bak 2 minuten, voeg dan de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten pruttelen.
Garneer met koriander.