PARELCOUSCOUS
MET TILAPIA FILET
tijd
30 minuten
ingrediënten voor 1 persoon
1 Tilapia filet
½ el komijnpoeder
½ teentje knoflook, geperst
½ venkel, in plakjes
1 wortel, in de breedte en lengte gehalveerd
1/2 citroen
50 gram parelcouscous
50 gram erwten (ik gebruik altijd diepvries)
1 bosui, in ringetjes
Handje munt, fijngehakt
10 gram feta, in stukjes
50 gram granaatappelpitjes
Zout en peper
Olie
30 minuten
ingrediënten voor 1 persoon
1 Tilapia filet
½ el komijnpoeder
½ teentje knoflook, geperst
½ venkel, in plakjes
1 wortel, in de breedte en lengte gehalveerd
1/2 citroen
50 gram parelcouscous
50 gram erwten (ik gebruik altijd diepvries)
1 bosui, in ringetjes
Handje munt, fijngehakt
10 gram feta, in stukjes
50 gram granaatappelpitjes
Zout en peper
Olie
energie
︎︎︎
recept
Verwarm de oven op 200 graden. Marineer de vis met de komijn, knoflook en een beetje olie, zout en peper. Leg de vis op een met bakpapier bekleed ovenrooster. Leg de wortel en venkel er naast en besprenkel met olie, zout en peper. Bak voor 20 minuten.
Kook ondertussen de parelcouscous zoals beschreven op de verpakking. Kook de erwtjes tot ze ontdooit zijn. Meng de parelcouscous, erwten, bosui, munt, feta en de granaatappelpitjes, zout en peper. Rasp de schil van de citroen en meng door de couscous. Doe de couscous op een bord en leg de vis en groenten eroverheen. Garneer de vis met de sap van de citroen.
︎︎︎
recept
Verwarm de oven op 200 graden. Marineer de vis met de komijn, knoflook en een beetje olie, zout en peper. Leg de vis op een met bakpapier bekleed ovenrooster. Leg de wortel en venkel er naast en besprenkel met olie, zout en peper. Bak voor 20 minuten.
Kook ondertussen de parelcouscous zoals beschreven op de verpakking. Kook de erwtjes tot ze ontdooit zijn. Meng de parelcouscous, erwten, bosui, munt, feta en de granaatappelpitjes, zout en peper. Rasp de schil van de citroen en meng door de couscous. Doe de couscous op een bord en leg de vis en groenten eroverheen. Garneer de vis met de sap van de citroen.