PASTA

MET AVOCADOSAUS EN PITTIGE PADDENSTOELEN



 
tijd

20 minuten



ingrediënten voor 1 persoon


100 gr penne
Een halve rode ui
1 teentjes knoflook
Een halve rode peper
Handje vol peterselie
50 gr oesterzwam
50 gr bundelzwam
50 gr kastanje champignons
Flinke scheut witte wijn
50 gr cherrytomaten
1 avocado
Een halve citroen
handje pijnboompitjes
10 gr parmezaanse kaas



Kook de pasta zoals beschreven op de verpakking.

Maak de avocado-saus. Pureer met een staafmixer 1 avocado samen met een eetlepel citroensap en een scheut olie.


 
energie

︎︎︎

recept


Snipper de ui. Snijd het teentje knoflook en de halve rode peper fijn. Haal de blaadjes van de peterselie af en snijd de steeltjes fijn. Hak de blaadjes van de peterselie ook fijn, maar houdt deze apart. 

Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan. Fruit de rode ui, peper en de steeltjes van de peterselie, voeg wanneer glazig de paddenstoelen toe. Bak dit 3 minuten en voeg de gesneden knoflook toe. Wanneer gaar, giet er een flinke scheut witte wijn overheen, zodat de ingrediënten onder komen te staan. Wanneer de helft is ingekookt, voeg de cherrytomaatjes toe in halfjes en bak 2 minuten mee op hoog vuur.

Rooster de pijnboonpitjes en rasp de parmezaanse kaas.


Voeg de avocadosaus en gesneden peterselie blaadjes toe aan de pasta en meng door elkaar. Schep op een bord en schep het paddenstoelen mengsel eroverheen. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten.