POMPOEN PANNENKOEK

tijd
30 minuten
ingrediënten voor 3 pannenkoekjes
1 kopje havermout
1,5 kopje havermelk (of een andere melk, maar net wat in je koelkast staat)
100 gr pompoenblokjes (uit de vriezer zijn prima!)
1 ei
1 tl kaneel
toppings naar keuze
recept
Wel de havermout in de havermelk, zodat de havermout goed zacht is wanneer je ‘m gaat mixen.
30 minuten
ingrediënten voor 3 pannenkoekjes
1 kopje havermout
1,5 kopje havermelk (of een andere melk, maar net wat in je koelkast staat)
100 gr pompoenblokjes (uit de vriezer zijn prima!)
1 ei
1 tl kaneel
toppings naar keuze
recept
Wel de havermout in de havermelk, zodat de havermout goed zacht is wanneer je ‘m gaat mixen.
energie
︎︎︎
recept
Kook ondertussen de pompoenblokjes totdat ze helemaal zacht zijn, ongeveer 10 minuten.
Doe de gekookte pompoenblokjes samen met de havermout + melk in een blender. Voeg 1 ei en 1 tl kaneel toe. Mix goed. Het moet een dik beslag zijn, maar wel die je nog (langzaam) kan schenken uit je blender. Als het beslag te dun is, voeg dan wat havermout toe, als het beslag is voeg je wat melk toe.
Bak de pannenkoekjes op laag tot halfhoog vuur. Bedek de pan tijdens het bakken met een deksel. Ze mogen vrij lang bakken per kant, zodat ze goed doorbakken zijn, ongeveer 4 minuten per kant.
Garneer met toppings naar keuze!
︎︎︎
recept
Kook ondertussen de pompoenblokjes totdat ze helemaal zacht zijn, ongeveer 10 minuten.
Doe de gekookte pompoenblokjes samen met de havermout + melk in een blender. Voeg 1 ei en 1 tl kaneel toe. Mix goed. Het moet een dik beslag zijn, maar wel die je nog (langzaam) kan schenken uit je blender. Als het beslag te dun is, voeg dan wat havermout toe, als het beslag is voeg je wat melk toe.
Bak de pannenkoekjes op laag tot halfhoog vuur. Bedek de pan tijdens het bakken met een deksel. Ze mogen vrij lang bakken per kant, zodat ze goed doorbakken zijn, ongeveer 4 minuten per kant.
Garneer met toppings naar keuze!