TOAST
MET MAKREEL, TOMAAT EN GEKARAMELISEERDE UI
tijd
30 minuten
ingrediënten voor 1 persoon
1 ui (tip: maak meer)
1 el gram boter
1 flinke scheut port
2 sneedjes (zuurdesem) brood
1/2 blikje makreel
1 tomaat
oregano
zout, peper en olie
recept
Snijd de ui in dunne ringen. Verhit de boter in een steelpannetje op laag vuur. Wanneer de boter is gesmolten, voeg de uien toe met een beetje zout. Laat deze langzaam zacht en goudbruin worden op laag vuur. dit duurt ongeveer 20/30 minuten. Voeg wanneer de uien zacht zijn een flinke scheut port toe en laat vervolgens inkoken.
30 minuten
ingrediënten voor 1 persoon
1 ui (tip: maak meer)
1 el gram boter
1 flinke scheut port
2 sneedjes (zuurdesem) brood
1/2 blikje makreel
1 tomaat
oregano
zout, peper en olie
recept
Snijd de ui in dunne ringen. Verhit de boter in een steelpannetje op laag vuur. Wanneer de boter is gesmolten, voeg de uien toe met een beetje zout. Laat deze langzaam zacht en goudbruin worden op laag vuur. dit duurt ongeveer 20/30 minuten. Voeg wanneer de uien zacht zijn een flinke scheut port toe en laat vervolgens inkoken.
energie
︎︎︎
Smeer ondertussen de twee sneedjes brood in met een beetje olie en toast in een (grill)pan.
Zet nog een pan op het vuur en verhit hierin een beetje olie uit het blikje van de makreel. Verwarm hierin vervolgens de helft van de filets uit het blikje.
Snijd de tomaat in de lengte doormidden en rasp beide kanten. Giet het echte waterige weg, zodat je de pulp overhoudt. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Tijd om te stapelen! Besmeer beide sneedjes met de tomaten pulp. Leg daarbovenop een laag gekarameliseerde ui. Leg dan op 1 sneedje de makreel en strooi er wat oregano overheen. Leg de toasts op elkaar en garneer met oregano.
︎︎︎
Smeer ondertussen de twee sneedjes brood in met een beetje olie en toast in een (grill)pan.
Zet nog een pan op het vuur en verhit hierin een beetje olie uit het blikje van de makreel. Verwarm hierin vervolgens de helft van de filets uit het blikje.
Snijd de tomaat in de lengte doormidden en rasp beide kanten. Giet het echte waterige weg, zodat je de pulp overhoudt. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Tijd om te stapelen! Besmeer beide sneedjes met de tomaten pulp. Leg daarbovenop een laag gekarameliseerde ui. Leg dan op 1 sneedje de makreel en strooi er wat oregano overheen. Leg de toasts op elkaar en garneer met oregano.