TORTILLA PIZZA
![]()
Dit recept is heel makkelijk en snel. Het vergt alleen wat voorbereiding om de ui te karamelliseren, maar dit kan ook op een eerder moment gedaan worden.
MET GEITENKAAS EN ANSJOVIS

Dit recept is heel makkelijk en snel. Het vergt alleen wat voorbereiding om de ui te karamelliseren, maar dit kan ook op een eerder moment gedaan worden.
tijd
10 minuten
Met het maken van gekaramiliseerde ui:
40 minuten
ingrediënten voor 1 pizza
Klein handje pijnboompitten
1 tortilla
2,5 el zachte geitenkaas
1 tl chilivlokken
3 ansjovisfilets
1 el honing
1 el gekaramelliseerde ui (zie hieronder)
Handje basilicum
Gekarameliseerde ui:
2 uien
2 klontjes boter
Je kan zoveel maken als je wilt, de gekarameliseerde ui kan je een week in de koelkast bewaren en is bijna overal lekker op.
10 minuten
Met het maken van gekaramiliseerde ui:
40 minuten
ingrediënten voor 1 pizza
Klein handje pijnboompitten
1 tortilla
2,5 el zachte geitenkaas
1 tl chilivlokken
3 ansjovisfilets
1 el honing
1 el gekaramelliseerde ui (zie hieronder)
Handje basilicum
Gekarameliseerde ui:
2 uien
2 klontjes boter
Je kan zoveel maken als je wilt, de gekarameliseerde ui kan je een week in de koelkast bewaren en is bijna overal lekker op.
energie
︎ ︎ ︎
recept
Wanneer je geen restje gekarameliseerde ui meer hebt begin dan met het snijden van de twee uien in halve ringen. Verwarm de twee klontjes boter in een bakpan op laag tot medium vuur. Voeg de uien toe en laat ze langzaam een 30/40 minuten karamelliseren, roer af en toe om.
Verwarm de oven op 180 graden.
Rooster het kleine handje pijnboompitten op laag vuur. Smeer 1,5 el van de geitenkaas over de tortilla. Verdeel de andere el in kleine hoopjes over de tortilla. Strooi de tl chilivlokken over de geitenkaas. Snijd de drie ansjovisfilets in stukjes en verdeel over de tortilla. Besprenkel de tortilla met 1 tl honing en garneer als laatste met de el gekarameliseerde ui.
Bak de ‘pizza’ 5 minuten in de voorverwarmde oven. Scheur de blaadjes basilicum als garnering.
︎ ︎ ︎
recept
Wanneer je geen restje gekarameliseerde ui meer hebt begin dan met het snijden van de twee uien in halve ringen. Verwarm de twee klontjes boter in een bakpan op laag tot medium vuur. Voeg de uien toe en laat ze langzaam een 30/40 minuten karamelliseren, roer af en toe om.
Verwarm de oven op 180 graden.
Rooster het kleine handje pijnboompitten op laag vuur. Smeer 1,5 el van de geitenkaas over de tortilla. Verdeel de andere el in kleine hoopjes over de tortilla. Strooi de tl chilivlokken over de geitenkaas. Snijd de drie ansjovisfilets in stukjes en verdeel over de tortilla. Besprenkel de tortilla met 1 tl honing en garneer als laatste met de el gekarameliseerde ui.
Bak de ‘pizza’ 5 minuten in de voorverwarmde oven. Scheur de blaadjes basilicum als garnering.