TORTILLA PIZZA  

MET GEITENKAAS EN ANSJOVIS






Dit recept is heel makkelijk en snel. Het vergt alleen wat voorbereiding om de ui te karamelliseren, maar dit kan ook op een eerder moment gedaan worden. 







 
tijd

10 minuten

Met het maken van gekaramiliseerde ui:
40 minuten


ingrediënten voor 1 pizza



Klein handje pijnboompitten
1 tortilla
2,5 el zachte geitenkaas
1 tl chilivlokken
3 ansjovisfilets
1 el honing
1 el gekaramelliseerde ui (zie hieronder)
Handje basilicum


Gekarameliseerde ui:
2 uien
2 klontjes boter


Je kan zoveel maken als je wilt, de gekarameliseerde ui kan je een week in de koelkast bewaren en is bijna overal lekker op.












energie

︎ ︎ ︎



recept


Wanneer je geen restje gekarameliseerde ui meer hebt begin dan met het snijden van de twee uien in halve ringen. Verwarm de twee klontjes boter in een bakpan op laag tot medium vuur. Voeg de uien toe en laat ze langzaam een 30/40 minuten karamelliseren, roer af en toe om.
Verwarm de oven op 180 graden.

Rooster het kleine handje pijnboompitten op laag vuur. Smeer 1,5 el van de geitenkaas over de tortilla. Verdeel de andere el in kleine hoopjes over de tortilla. Strooi de tl chilivlokken over de geitenkaas. Snijd de drie ansjovisfilets in stukjes en verdeel over de tortilla. Besprenkel de tortilla met 1 tl honing en garneer als laatste met de el gekarameliseerde ui.

Bak de ‘pizza’ 5 minuten in de voorverwarmde oven. Scheur de blaadjes basilicum als garnering.