VEGETARISCHE
TACO’S
MET BLOEMKOOL
tijd
40 minuten
ingrediënten voor 1 persoon
3 of 4 Mais tortilla
1 halve kleine bloemkool
1 tl Komijnpoeder
1 tl Gerookte paprikapoeder
1/2 tl Cayenne peper
1 teentje knoflook
1/4 Avocado
4 el Griekse yoghurt
1 tl Sriracha saus
1/2 Limoen
1 Tomaat
Flinke hand koriander
1/4 rode ui
handje feta
olijfolie
recept
Verwarm de oven op 200 graden. Hak de knoflook fijn. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en doe het in een grote bak. Meng 3 eetlepels olijfolie, 2 theelepels komijn, 2 theelepels paprikapoeder, halve theelepel cayenne peper en 1 teentje knoflook in een klein bakje. Druip dit over de bloemkool en roer goed door, zodat de hele bloemkool helemaal onder zit. Ben niet bang om extra van het sausje te maken, de bloemkool mag echt behoorlijk gekleurd zijn.
40 minuten
ingrediënten voor 1 persoon
3 of 4 Mais tortilla
1 halve kleine bloemkool
1 tl Komijnpoeder
1 tl Gerookte paprikapoeder
1/2 tl Cayenne peper
1 teentje knoflook
1/4 Avocado
4 el Griekse yoghurt
1 tl Sriracha saus
1/2 Limoen
1 Tomaat
Flinke hand koriander
1/4 rode ui
handje feta
olijfolie
recept
Verwarm de oven op 200 graden. Hak de knoflook fijn. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en doe het in een grote bak. Meng 3 eetlepels olijfolie, 2 theelepels komijn, 2 theelepels paprikapoeder, halve theelepel cayenne peper en 1 teentje knoflook in een klein bakje. Druip dit over de bloemkool en roer goed door, zodat de hele bloemkool helemaal onder zit. Ben niet bang om extra van het sausje te maken, de bloemkool mag echt behoorlijk gekleurd zijn.
energie
︎︎︎
Verdeel de bloemkool op een met bakpapier bekleden bakplaat en bak 20 minuten in de oven.
Maak ondertussen de toppings. Doe voor het sausje 4 el griekse yoghurt met een theelepel sriracha in een bakje, voeg de sap van een halve limoen toe en meng goed.
Snijd de tomaat in kleine bokjes, de 1/4 rode ui in halve ringen, verkruimel de feta en snijd het handje koriander fijn.
Verwarm de mais tortilla zoals aangegeven op de verpakking.
Zet alles in bakjes op tafel. Tijd om te stapelen, begin met een tortilla, een flinke laag saus, de bloemkool en dan de overige toppings in de volgorde die je maar wilt.
︎︎︎
Verdeel de bloemkool op een met bakpapier bekleden bakplaat en bak 20 minuten in de oven.
Maak ondertussen de toppings. Doe voor het sausje 4 el griekse yoghurt met een theelepel sriracha in een bakje, voeg de sap van een halve limoen toe en meng goed.
Snijd de tomaat in kleine bokjes, de 1/4 rode ui in halve ringen, verkruimel de feta en snijd het handje koriander fijn.
Verwarm de mais tortilla zoals aangegeven op de verpakking.
Zet alles in bakjes op tafel. Tijd om te stapelen, begin met een tortilla, een flinke laag saus, de bloemkool en dan de overige toppings in de volgorde die je maar wilt.