BUTTER BLOEMKOOL                  GEEN KIP WEL BLOEMKOOL                                       




Een recept met maar 1 pan (en eentje voor de eventuele rijst, vooruit). Als je de ingredientenlijst ziet denk je misschien niet meteen dat dit een recept is voor op een rotdag, maar het is eigenlijk een kwestie van alles bij elkaar gooien en laten pruttelen. En als je in je eentje eet, heb je genoeg om je vriezer mee te vullen voor de volgende suffe dag.



tijd

30 minuten



ingrediënten voor 4 personen


300 gr basmati rijst (mag ook een andere rijstsoort zijn, of je kan de rijst vervangen door naanbrood)
1 medium bloemkool, in roosjes gesneden
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
3 el garam masala
1 tl paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl kurkumapoeder
Klein handje cashewnoten
200 ml tomatenblokjes
200 ml kokosmelk
1 el boter
2 el yoghurt
Sap van 1/2 limoen
Handje koriander
Zout en peper
Olie


energie

︎︎︎

recept


Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de bloemkool in roosjes en zet aan de kant.

Verhit een pan met een beetje olie en fruit de ui. Voeg wanneer glazig 1 teentje knoflook, 1,5 el garam masala, 1 tl paprikapoeder, 1 tl komijnpoeder en 1 tl kurkuma toe. Bak een halve minuut en roer constant. Voeg dan de tomatenblokjes en de cashewnoten toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg de kokosmelk en de bloemkool toe en roer goed door. Breng de saus aan de kook en kook het geheel tot de bloemkool gaar is, de bloemkool mag nog wel een beetje knapperig zijn.

Voeg dan 1 el boter, 1,5 el yoghurt en de limoensap toe. Roer goed door en haal de pan van het vuur.