VEGETARISCHE
GYOZA’S
MET TOFU EN SHIITAKE

tijd
1 uur
ingrediënten voor 30 gyoza’s
1 pak gyoza vellen (te koop bij de toko in het vriesvak)
½ blok tofu
1 duim verse gember, fijn gehakt
3 bosuitjes, fijngesneden
1 wortel, fijngesneden
½ chinese kool, fijngesneden
200 gr shiitake, fijngesneden
3 eetl sojasaus
3 eetl sesamolie
1 tl maïzena
bloem
recept
Laat de gyoza vellen ontdooien.
‘Plet’ de tofu, dit doe je door boven onder het blok keukenpapier te leggen en er een zwaar object op te zetten. Op deze manier komt er vocht vrij, zodat de tofu niet te nat is wanneer je ‘m gaat bakken. Laat dit 10 minuten staan.
Verhit een bakpan met sesamolie. Voeg de gember toe en bak 2 minuten. Scheur de tofu met je hand in kleine stukjes en doe in de pan. Bak de tofu ongeveer 10 minuten, tot de buitenkant knapperig en bruin is. De stukjes tofu mogen zo groot zijn als stukjes gehakt.
1 uur
ingrediënten voor 30 gyoza’s
1 pak gyoza vellen (te koop bij de toko in het vriesvak)
½ blok tofu
1 duim verse gember, fijn gehakt
3 bosuitjes, fijngesneden
1 wortel, fijngesneden
½ chinese kool, fijngesneden
200 gr shiitake, fijngesneden
3 eetl sojasaus
3 eetl sesamolie
1 tl maïzena
bloem
recept
Laat de gyoza vellen ontdooien.
‘Plet’ de tofu, dit doe je door boven onder het blok keukenpapier te leggen en er een zwaar object op te zetten. Op deze manier komt er vocht vrij, zodat de tofu niet te nat is wanneer je ‘m gaat bakken. Laat dit 10 minuten staan.
Verhit een bakpan met sesamolie. Voeg de gember toe en bak 2 minuten. Scheur de tofu met je hand in kleine stukjes en doe in de pan. Bak de tofu ongeveer 10 minuten, tot de buitenkant knapperig en bruin is. De stukjes tofu mogen zo groot zijn als stukjes gehakt.
energie
︎︎︎
Voeg nu de groenten en de sojasaus toe en bak 10 minuten op hoog vuur. Haal de pan van het vuur en voeg de maïzena toe, roer goed door en laat het mengsel afkoelen.
Het is tijd om de gyoza’s te gaan vullen. Pak een schaal en bestuif deze met bloem. Vul een bakje met water.
Pak een velletje en vul deze met 1 eetlepel vulling, dan doop je met je vinger in het bakje water en maak je de randen van het velletje nat. Vouw dan van binnen naar buiten het velletje dicht. Leg de gevouwen gyoza op de schaal.
Hier een filmpje die helemaal niet van mij is om het te demonstreren: https://www.youtube.com/watch?v=YAcMQWqVln0
Wanneer allemaal gevouwen kan je ze of meteen bakken, of in de vriezer bewaren.
Het bakken gaat als volgt:
Verhit een pan op hoog vuur met een beetje olie. Bak de gyoza’s op de onderkant totdat ze een beetje bruin en crispy zijn. Voeg dan een halve kop water toe en doe een deksel op de pan. Laat stomen tot de velletjes helemaal zacht zijn.
︎︎︎
Voeg nu de groenten en de sojasaus toe en bak 10 minuten op hoog vuur. Haal de pan van het vuur en voeg de maïzena toe, roer goed door en laat het mengsel afkoelen.
Het is tijd om de gyoza’s te gaan vullen. Pak een schaal en bestuif deze met bloem. Vul een bakje met water.
Pak een velletje en vul deze met 1 eetlepel vulling, dan doop je met je vinger in het bakje water en maak je de randen van het velletje nat. Vouw dan van binnen naar buiten het velletje dicht. Leg de gevouwen gyoza op de schaal.
Hier een filmpje die helemaal niet van mij is om het te demonstreren: https://www.youtube.com/watch?v=YAcMQWqVln0
Wanneer allemaal gevouwen kan je ze of meteen bakken, of in de vriezer bewaren.
Het bakken gaat als volgt:
Verhit een pan op hoog vuur met een beetje olie. Bak de gyoza’s op de onderkant totdat ze een beetje bruin en crispy zijn. Voeg dan een halve kop water toe en doe een deksel op de pan. Laat stomen tot de velletjes helemaal zacht zijn.