KABELJAUW
MET RIJST TOMAAT EN PAPRIKA 
tijd
40 minuten
ingrediënten voor 1 persoon
2 tomaten
1/2 paprika
teentje knoflook
1 flinke hand peterselie
200 gram kabeljauw filet
1 el olijfolie
1 waterglaasje rode wijn
25 gram geraspte kaas
1/2 tl gemalen komijn
75 gr rijst
40 minuten
ingrediënten voor 1 persoon
2 tomaten
1/2 paprika
teentje knoflook
1 flinke hand peterselie
200 gram kabeljauw filet
1 el olijfolie
1 waterglaasje rode wijn
25 gram geraspte kaas
1/2 tl gemalen komijn
75 gr rijst
energie
︎︎︎
recept
Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden. Snijd de 2 tomaten in kleine blokjes van 1 cm en doe in een middelgrote mengkom. Snijd ook de paprika in blokjes van 1 cm en voeg toe aan de tomaten. Hak nu het teentje knoflook en de flinke hand peterselie fijn. Meng het goed door de tomaten en paprika (bewaar wat peterselie voor garnering) , samen met wat zout en peper.
Giet alles in een kleine ovenschotel. Leg de kabeljauw filet op de groenten en bestrooi met zout en peper. schenk dan 1 el olijfolie en 1 waterglaasje rode wijn over het geheel.
Meng de geraspte kaas met 1/2 tl gemalen komijn. Bestrooi de vis met het kaasmengsel.
Bedek de ovenschotel met aluminiumfolie en doe 30 minuten in de oven.
kook intussen de rijst zoals beschreven op de verpakking.
Serveer met een beetje peterselie.
︎︎︎
recept
Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden. Snijd de 2 tomaten in kleine blokjes van 1 cm en doe in een middelgrote mengkom. Snijd ook de paprika in blokjes van 1 cm en voeg toe aan de tomaten. Hak nu het teentje knoflook en de flinke hand peterselie fijn. Meng het goed door de tomaten en paprika (bewaar wat peterselie voor garnering) , samen met wat zout en peper.
Giet alles in een kleine ovenschotel. Leg de kabeljauw filet op de groenten en bestrooi met zout en peper. schenk dan 1 el olijfolie en 1 waterglaasje rode wijn over het geheel.
Meng de geraspte kaas met 1/2 tl gemalen komijn. Bestrooi de vis met het kaasmengsel.
Bedek de ovenschotel met aluminiumfolie en doe 30 minuten in de oven.
kook intussen de rijst zoals beschreven op de verpakking.
Serveer met een beetje peterselie.