NOEDELS
MET TOFU IN PINDASAUS

Je kan dit gerecht absoluut ook met tempeh maken. Of met andere groenten, waar je zin in hebt.
tijd
20 minuten
ingrediënten voor 1 persoon
100 gr tofu
een flinke duim verse gember
een halve rode peper
1 teentje knoflook
1 lente ui
1 el sesamolie
Een halve paksoi
100 gr shiitake
100 gr bimi
1 el sojasaus
een halve limoen
75 gr soba noedels
halve el geroosterde sesamzaadjes
een handje koriander
voor sticky pindasaus voor de tofu:
halve el honing
halve el rijstazijn
el sojasaus
tl sriracha
1/2 el sesamolie
el 100% pindakaas
recept
Plet eerst de tofu tussen twee stukjes keukenpapier en zet er een zware pan op. Laat dit 5 minuten zo staan, verwissel halverwege de stukjes keukenpapier.
20 minuten
ingrediënten voor 1 persoon
100 gr tofu
een flinke duim verse gember
een halve rode peper
1 teentje knoflook
1 lente ui
1 el sesamolie
Een halve paksoi
100 gr shiitake
100 gr bimi
1 el sojasaus
een halve limoen
75 gr soba noedels
halve el geroosterde sesamzaadjes
een handje koriander
voor sticky pindasaus voor de tofu:
halve el honing
halve el rijstazijn
el sojasaus
tl sriracha
1/2 el sesamolie
el 100% pindakaas
recept
Plet eerst de tofu tussen twee stukjes keukenpapier en zet er een zware pan op. Laat dit 5 minuten zo staan, verwissel halverwege de stukjes keukenpapier.
energie
︎︎︎
Snijd ondertussen de gember, knoflook en rode peper fijn. Snijd de lente ui en leg het groene gedeelte aan de kant. Verhit de sesamolie in een ruime bak- of wok pan. Bak de rode peper, knoflook, gember en gedeelte van de lente ui. Snijd ondertussen de paksoi en shiitake stukjes. Voeg na 5 minuten de paksoi, shiitake en bimi toe aan de pan samen met de sojasaus en knijp hierover een kwart van de limoen uit. Bak dit 10 minuten op hoog vuur. Kook ondertussen de soba noedels zoals aangegeven op de verpakking.
Snijd de geplette tofu in stukjes. Doe een scheut sesamolie in een kleine bakpan en bak de tofu tot hij goudbruin is, met een knapperige korst.
Pak een klein bakje en voeg alle ingrediënten voor de sticky pindasaus toe. Roer goed door tot een dikke saus. Haal de pan met de tofu van het vuur en voeg de saus toe. Verdeel alles over twee borden, begin met de noodles, voeg dan de groente toe en eindig met de tofu.
Garneer met sesamzaadjes, koriander, limoen en de rest van de lente ui.
︎︎︎
Snijd ondertussen de gember, knoflook en rode peper fijn. Snijd de lente ui en leg het groene gedeelte aan de kant. Verhit de sesamolie in een ruime bak- of wok pan. Bak de rode peper, knoflook, gember en gedeelte van de lente ui. Snijd ondertussen de paksoi en shiitake stukjes. Voeg na 5 minuten de paksoi, shiitake en bimi toe aan de pan samen met de sojasaus en knijp hierover een kwart van de limoen uit. Bak dit 10 minuten op hoog vuur. Kook ondertussen de soba noedels zoals aangegeven op de verpakking.
Snijd de geplette tofu in stukjes. Doe een scheut sesamolie in een kleine bakpan en bak de tofu tot hij goudbruin is, met een knapperige korst.
Pak een klein bakje en voeg alle ingrediënten voor de sticky pindasaus toe. Roer goed door tot een dikke saus. Haal de pan met de tofu van het vuur en voeg de saus toe. Verdeel alles over twee borden, begin met de noodles, voeg dan de groente toe en eindig met de tofu.
Garneer met sesamzaadjes, koriander, limoen en de rest van de lente ui.