POMPOEN CURRY
![]()
MET LINZEN
tijd
30 minuten
ingrediënten voor 1 pan
1 ui
1 duim gember
1 teentje knoflook
1/2 pompoen
1 tl paprika poeder
1 tl komijnpoeder
1 tl garam masala
1 blik tomaten
1 blik kokosmelk
1 blik linzen
200 gr spinazie
sap van 1 limoen
200 gr yoghurt
handje koriander
recept
Snipper de ui. Snijd de duim gember en het teentje knoflook fijn. Schil en snijd vervolgens de pompoen in blokjes.
30 minuten
ingrediënten voor 1 pan
1 ui
1 duim gember
1 teentje knoflook
1/2 pompoen
1 tl paprika poeder
1 tl komijnpoeder
1 tl garam masala
1 blik tomaten
1 blik kokosmelk
1 blik linzen
200 gr spinazie
sap van 1 limoen
200 gr yoghurt
handje koriander
recept
Snipper de ui. Snijd de duim gember en het teentje knoflook fijn. Schil en snijd vervolgens de pompoen in blokjes.
energie
︎︎︎
Fruit de ui op medium vuur. Wanneer de ui glazig is, voeg de gember toe. Bak 3 minuten. Voeg de fijngehakte knoflook, 1 tl paprika poeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl garam masala toe en bak een minuut mee. Voeg dan de pompoenblokjes toe en bak het geheel 5 minuten, terwijl je het omschept.
Voeg na 5 minuten het blik tomaten en de kokosmelk toe. Breng het geheel aan de kook en laat koken met de deksel op de pan tot de pompoen gaar is.
Laat de linzen uitlekken en voeg toe, samen met de spinazie. Voeg vervolgens het sap van 1 limoen toe. Roer goed door. Wanneer de spinazie is geslonken haal de pan van het vuur. Serveer met yoghurt en koriander.
︎︎︎
Fruit de ui op medium vuur. Wanneer de ui glazig is, voeg de gember toe. Bak 3 minuten. Voeg de fijngehakte knoflook, 1 tl paprika poeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl garam masala toe en bak een minuut mee. Voeg dan de pompoenblokjes toe en bak het geheel 5 minuten, terwijl je het omschept.
Voeg na 5 minuten het blik tomaten en de kokosmelk toe. Breng het geheel aan de kook en laat koken met de deksel op de pan tot de pompoen gaar is.
Laat de linzen uitlekken en voeg toe, samen met de spinazie. Voeg vervolgens het sap van 1 limoen toe. Roer goed door. Wanneer de spinazie is geslonken haal de pan van het vuur. Serveer met yoghurt en koriander.