WARME QUINOA SALADE

MET ZOETE AARDAPPEL
EN AUBERGINE

















 
tijd

30 minuten



ingrediënten voor 1 persoon


1 zoete aardappel
1/2 aubergine
1/2 el paprikapoeder

2 el olijfolie
50 gram quinoa

6  cherrytomaatjes
1/2 avocado
1/2 citroen

1/2 teentje knoflook
Flinke hand peterselie

10 gram feta
Zout en peper


recept


Verwarm de oven op 200 graden. Schil en snijd 1 zoete aardappel en de 1/2 aubergine in blokjes van 2 cm. Doe de zoete aardappel in een kom. Meng in een ander bakje 1 el olijfolie, 1/2 el paprikapoeder en 1/2 tl zout. Giet de olie over de zoete aardappel en schep goed om, zodat alle blokjes gekruid zijn. 

Meng in een andere bak de stukjes aubergine met 1 el olijfolie en 1/2 tl zout. Meng ook dit goed. 









energie

︎ ︎ ︎





Verdeel de aubergine en zoete aardappel over een bakplaat. Bak 20 minuten in de oven, tot de zoete aardappel zacht is.

Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.

Snijd ondertussen de 6 cherrytomaatjes in partjes, de 1/2 avocado in blokjes en snijd de flinke hand peterselie fijn.
Doe de cherrytomaatjes in een bakje en voeg daar het geperste  1/2 teentje knoflook en de peterselie aan toe met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep het geheel een paar keer om.

Doe wanneer de quinoa klaar is, de quinoa, de tomaatjes de avocado in een kom en schep goed door. Pers de halve citroen en voeg het sap toe. Roer nogmaals goed door.

Doe de quinoa op een bord, schep de zoete aardappel en aubergine eroverheen en maak het af door de 10 gr feta erover te verkruimelen.