SHAKSHUKA

MET ARTISJOK














 
tijd

15 minuten



ingrediënten voor 1 persoon


1/2 rode ui
1/2 paprika
2 artisjokken uit blik
1 teentje knoflook
1/2 tl gemalen komijnzaad
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl gemalen korianderzaad 
200 gr tomatenblokjes uit blik

2 eieren
handje koriander
handje peterselie
olijfolie
sap van een halve citroen
5 ontpitte kalimata olijven
1el gesneden ingelegde jalepeño pepertjes
10 gr feta
zout en peper


Lekker met (plat)brood

recept


Snijd de halve rode ui in halve ringen. Snijd de 1/2 paprika in reepjes en de 2 artisjokken in partjes. Hak vervolgens het teentje knoflook fijn.

Verhit een pan met dikke bodem en bijpassende deksel (heb je dit niet? afdekken met aluminiumfolie kan ook) met 1 el olijfolie. Fruit de uit tot deze glazig is, voeg dan de het teentje knoflook toe en bak 30 seconde. 












energie

︎ ︎ ︎





Voeg dan de 1/2 tl gemalen komijnzaad, 1/2 tl paprikapoeder en 1/2 tl gemalen korianderzaad toe. Bak voor 30 seconde en voeg vervolgens de paprika en artisjokken toe. Bak het geheel 3 minuten en schep zo nu en dan door.

Voeg de 200 gr tomatenblokjes toe en roer goed door. Breng aan de kook.

Snijd ondertussen de kalimata olijven in de lengte door midden. Hak het handje peterselie en koriander fijn en meng met 1 el olijfolie en de sap van 1/2 citroen.

Wanneer de tomatenblokjes koken, maak 2 kuiltjes in de saus met de bolle kant van een lepel. Laat de twee eieren voorzichtig in de kuiltjes vallen. 

Dek de pan af en laat de eieren stollen tot de gewenste dikte, hard of zacht. Voeg dan naar smaak peper en zout toe. 

Garneer met de kalimata olijven, de peterselie en koriander salsa, 1 el gesneden jalepeño peper en kruimel tot slot de feta eroverheen. 

Serveer met (plat)brood.