GEROOSTERDE SPRUITEN  

MET  CANNELINI BONEN, SPERZIEBONEN EN BURRATA












 
tijd

30 minuten



ingrediënten voor 1 persoon


200 gram spruiten
100 gram sperziebonen
200 gram cannelini bonen uit blik
1/2 citroen
handje dille
1/2 burrata

olijfolie
zout en peper



Verwarm de oven op 200 graden. Maak de spruiten schoon en snijd ze doormidden.

Meng de spruiten in een grote bak met olie en zout. Verspreid ze daarna op een met bakpapier bekleedde ovenrooster. Rooster de spruiten 20 minuten in de oven, schep ze op de helft een keer om.
 













energie

︎ ︎ ︎




Dop de sperziebonen. Stoom deze voor 3/4 minuten. 

Laat de cannelini bonen ondertussen uitlekken. 

Maak de dressing, rasp de halve citroen en meng dit met 2 el olijfolie en het sap van de halve citroen. Hak de dille fijn en voeg toe. Proef de dressing en voeg naar smaak peper en zout toe.

Meng de geroosterde spruiten, de sperziebonen en de cannelini bonen in een kom en schep hier de dressing doorheen. 

Schep het mengsel op een bord en leg de halve burrata eroverheen. Bestooi met een beetje zout en peper.