BONENSCHOTEL

                        MET ALLES WAT LEKKER IS







 
tijd

25


ingrediënten voor 2/3 personen


1 rode ui
1 teentje knoflook
1 tomaat
1/2 paprika
1 tl gerookte paprikapoeder
1/2 tl cayenne peper
1 tl komijn
1 blik zwarte bonen
1 zak tortilla chips
50 gr geraspte kaas
1 el jalepanos uit een potje
1 avocado
sap van 1/2 limoen
handje koriander
1 stengel bosui
10 gram feta
olijfolie



recept


Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Snipper de helft van de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Snijd de tomaat en de halve paprika in blokjes. 

Bak de gesneden ui in een el olijfolie op halfhoog vuur tot glazig, voeg dan de knoflook toe. Bak 30 seconen, voeg dan de tomaat en 1 tl gerookte paprikapoeder, 1 tl komijn en 1/2 tl cayenne peper toe. Bak het geheel tot de tomaat een beetje zacht wordt en zijn vocht begint te verliezen. 

 


energie

︎︎︎



Laat de bonen uitlekken en voeg toe. Voeg ook de gesneden paprika toe. Roer goed door en bak 3 minuten.

Doe het bonenmengsel in een ovenschaal en bedek met de tortilla chips. Strooi hierover de geraspte kaas. Snijd de andere helft van de rode ui in dunne halve ringen en verdeel over chips. Strooi hierover de geraspte kaas. Verdeel de jalepenos over de ovenschaal. 

Doe de ovenschaal 10 minuten in de oven, tot de kaas is gesmolten.  
Maak ondertussen de guacamole door 1 avocado in een blender te mengen met het sap van een 1/2 limoen, zout en peper. 

Snijd de bosui en het handje koriander fijn. 


Haal de ovenschaal uit de oven en garneer met guacamole, bosui, koriander en verkruimel de 10 gram feta als laatste eroverheen.