ZOETE AARDAPPEL     

                        MET ZWARTE BONEN







 
tijd

50 minuten


ingrediënten voor 1 persoon



1 zoete aardappel
200 gram zwarte bonen uit blik
1 teentje knoflook
¼ tl Cayenne peper
½ tl Gerookte
paprikapoeder
½ tl gemalen komijnzaad
½ el tomatenpuree
¼ rode paprika
¼ rode ui
½ avocado
½ limoen
Handje koriander
10 gram feta
Olie
Zout


recept


Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden. Als de oven is voorverwarmd snijd je de zoete aardappel door midden. Besmeer de aardappel met olie en bak 30-40 minuten in de oven. De aardappel is goed wanneer je makkelijk met een vork in de binnenkant kan prikken.


Laat wanneer de aardappel in de oven zit de bonen uitlekken, spoel de bonen af en dep ze droog met een keukenpapiertje.
 


energie

︎︎︎




Maak de guacamole. Snipper de 1/4 rode ui, totdat je echt kleine stukjes hebt. Doe de halve avocado in een bakje en plet met een vork fijn. Voeg het sap van een kwart limoen en de rode ui toe. Bestrooi met zout en peper en mix goed door. Zet dit even aan de kant.


Snijd nu de 1/4 paprika in kleine stukjes, doe het in een bakje en zet het aan de kant. Hak het teentje knoflook fijn. Verhit een bakpan met een beetje olie. Bak de bonen en de knoflook 3 minuten op halfhoog vuur. Voeg dan de 1/4 tl Cayennepeper, 1/2 tl gerookte paprikapoeder, en 1/2 tl gemalen komijnzaad toe. Bak het geheel 30 seconde, je ruikt de kruiden nu heel goed maar pas op dat ze niet verbranden. Blijf dus goed omscheppen. Voeg nu de 1/2 el tomatenpuree toe. Bak 2 minuten, tot de puree iets donkerder van kleur wordt. Voeg dan een half kopje water toe en laat het geheel koken tot de saus is ingedikt. Wanneer de saus is ingedikt voeg de gesneden paprika toe en haal de pan van het vuur.

Leg de zoete aardappel op een bord, schep er dan de bonen overheen en daarna de guacamole. Garneer met koriander, verkruimelde feta en een beetje limoensap.